Referater fra turer

Flott tur til Dovre!

Turleder og referent: Magne Grimen

Torsdag 26. september reiste en gjeng håpefulle biofotinger fra Hordaland på fototur til Dovre. Vi dro tidlig av gårde fra Bergen, og ga oss god tid på turen. Været var fint underveis, og over Sognefjellet fikk vi årets først møte med kong vinter. Det ble noen stopp for å fotografere, og selvsagt måtte vi støtte det lokale næringslivet (bakerier) både i Lærdal og Lom. Vi tar samfunnsansvar på turene våre!

Vel framme på Dovrefjell Lodge (tidligere Furuhaugli) ble vi møtt av de to siste i følget vårt. En av dem fremførte Bergens egen nasjonalsang, «Nystemten» på trompet for oss da vi kjørte inn på tunet. Vakkert og rørende for oss bergensere!

Dovrefjell Lodge var et nytt bekjentskap for oss, og vi hadde et veldig godt opphold. Greie og praktiske hytter, veldig hyggelig og serviceinnstilt vertskap og ikke minst fantastisk god mat! Vi kommer gjerne tilbake dit.

Fredag ville vi finne moskus, og sammen med guiden vår, Kinge Røstad, tok vi bussen inn til Snøheim som var utgangspunkt for dagens tur. Kinge er en av de mest erfarne guidene på Dovre, og det tok ikke så veldig lang tid før vi fant to moskusokser. Det ble et spennende møte med disse flotte dyrene. Vi fikk blant annet oppleve at de bokstavelig talt klasket sammen i heftige basketak. Slikt blir det mange flotte bilder av! Høstfargene var delvis gjemt under et tynt dryss av nysnø, men det varierende været og lyset bød likevel på gode muligheter for landskapsfoto. Det var en fornøyd gjeng som mange timer og kilometer senere kom tilbake til litt kake og velfortjent drikke av ymse slag på Snøheim.

Fredag morgen var det «på ‘an igjen», og vi dro vi tidlig ut for å se etter elg. Til tross for iherdig speiding, fikk vi ikke festet skogens konge til brikkene våre denne gangen, det får vi ha til gode til neste år. En god frokost var plaster på såret og ga ny motivasjon. Vi delte oss i grupper, noen ville ut å lete etter moskus igjen, mens andre var på jakt etter andre motiver. Jakten på moskus var vellykket denne dagen også, og nye gode minner ble festet til minnebrikkene.

Søndag var det dessverre tid for å vende nesen hjemover. De av oss som skulle tilbake til Vestlandet, valgte å legge turen over Valdresflye, og jammen var det en ny kafe som kunne lokke med rykende ferske skillingsboller midt oppe på høyfjellet – kafeen på Valdresflye kan anbefales!

En veldig vellykket helg i godt selskap med gode fotovenner. Vi sitter igjen med mange gode minner i hodet og flotte motiver på brikken, så hva mer kan man ønske seg?

Høyfjell. Foto: Helge Bringeland.

Rett før det smeller. Foto: Jan Erik Christensen.

Vinter i anmarsj. Foto: Magne Grimen.

Moskus. Foto: Per Ivar Bruvik.

Stjernehimmel. Foto: Sissel Grønlund.

Innover flyene. Foto: Per Ivar Bruvik.

Pause på veien. Foto: Bente Boge.

God stemning. Foto: Sissel Grønlund.

Så glad blir man når man er på tur med BioFoto Hordaland! Foto: Sissel Grønlund.

Tidligere artikler

4 kommentarer

  1. Helge Bringeland says:

    Flott artikkel, og takk for en meget hyggelig tur.

  2. Sissel Grønlund says:

    Ikke bare er du filmstjerne, men jaggu en fremadstormende forfatter også 😁Kjempebra skrevet om turen til Dovre, Magne. Og takk for en nydelig helg.

  3. bente boge says:

    Det var ein skikkelig kjekk tur. Fint vekslande vær, storslått , flott natur og samarbeidsvillige moskuser Frister til gjentakelse 🙂
    Takk frå den glade smurfen, hi hi

  4. Åse Solvi says:

    Herlig og beskrivende referat og fantastiske bilder!!! Var innmari kjekt å treffe dere lørdagen på Hjerkinn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *